? Drumetii - Centrul de Informare Turistica - Romos, jud. Hunedoara, ROMANIA
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

antet
english version versiunea romana

Drumetii

Ce pot face?

Alte tipuri de turism
Turismul etnografic
Agrement, petrecerea timpului liber

TopDrumetii
  • Pe Valea Romoșelului, dincolo de satul Romoșel (comuna Romos), poate fi întâlnit un peisaj superb, specific intrării, pe valea unui pârâu, în zona de munte. Acces ușor, pe drum de țară, fără diferențe mari de nivel.(mai multe detalii)
  • Pentru iubitorii muntelui, ar putea fi atractivă o călătorie spre satul Ciungu Mare. Drumul de 7 km poate fi străbătut cu pasul sau cu automobile de teren, cu tracțiune 4×4. De aici se poate ajunge imediat pe vârful Ciungu (peste 900 m altitudine) sau, pe trasee mai lungi, pe vârfurile Șurianu sau Godeanu. Pe teritoriul satului Ciungu Mare, în zonele de pășune și de pădure, sunt locuri minunate de belvedere. Pe colina “La fata ai (cea) bătrână” se poate intra pe traseul marcat (triunghi roșu) care duce de la Cugir la Cabana Prislop. Este, de asemenea, o zonă excelentă pentru of-road. (mai multe detalii)
  • La Ceru-Băcăinți, o minunată drumeție ar putea fi făcută până la Piatra Tomii, stânca de lângă care poate fi admirată întreaga Vale a Mureșului. De sub ea țâșnește pârâul Valea. Există o legendă care spune că în acel loc și-ar fi avut sălașul, pe vremuri, un haiduc viteaz numit Toma, iar între el și fiica unui nobil local, Valea, ar fi fost o mare iubire. Întreaga poveste, publicată de Saveta Ițitesc, poate fi găsită la bibliotecaonline2.files.wordpress.com/2008/04/ititesc_saveta_-_piatra_tomii_-pdf. (mai multe detalii)
  • Consultați hărțile interactive: obiective turistice din comunele Romos, Ceru Băcăinți, Șibot