? Atractii turistice in comuna Ceru Bacainti - Centrul de Informare Turistica - Romos, jud. Hunedoara, ROMANIA
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

antet
english version versiunea romana

Atractii turistice in comuna Ceru Bacainti


interactiv_ro

 

 

TopLista obiectivelor turistice din Comuna Ceru Bacainti

Situată la poalele Munților Metaliferi (Apuseni), pe versanții sudici ai Munceilor Vințului, la o altitudine cuprinsă între 300 m și 1.000 m, este comuna cu cei mai puțini locuitori din județul Alba: 269, conform recensământului din 2011. Ei sunt răspândiți, totuși, în nu mai puțin de 10 sate și cătune. Un jurnalist a numit Ceru – Băcăinți “satul cu mii de familii de albine”, datorită celor peste 400 ha de pădure de salcâmi, luate cu asalt, în fiecare an, de apicultori din toată țara.

Izolarea pe culmile munților le-a asigurat localnicilor libertatea absolută, de-a lungul unei istorii milenare. Se mândresc că sunt urmașii direcți ai dacilor, de la care au moștenit și păstrat, cu sfințenie, multe lucruri, de la soiuri străvechi de pomi fructiferi până la numele dacice ale unora din cătune: Bulbuc, Curpeni, Clisat, Cucuta, Groși etc.
Toponimie: unii localnici susțin că numele de “Cer” s-ar trage de la copacul cu același nume, un fel de stejar, foarte des întâlnit în zonă. Alții spun că el ar veni de la așezarea caselor sus, pe culmi, spre care, dacă te uiți, vezi cerul. Cu toții, fără excepție, spun că locurile în care trăiesc sunt “un adevărat Rai”. Iar Raiul este, conform credinței populare, în Cer.

Cele de mai sus sunt doar câteva din motivele pentru care merită să vizitați Ceru – Băcăinți. Aici veți întâlni atracții turistice unice.

  • Casele construite din piatră (detalii)
  • Expoziția etnografică (detalii)
  • Siturile arheologice Piatra Mare și Piatra Mică (Pietrele Bulbucului) (detalii)
  • Piatra Tomii (detalii)
  • Obiecte de artă populară dintr-un singur lemn (detalii)
  • Biserica ortodoxă din Dumbrăvița (detalii)

Harta interactiva a obiectivelor turistice din comuna Ceru Băcăinți

expo_ceru_bac10